Telttojen Prinsessa

Englannissa oli mahtavaa. Kameran kortti tuli täyteen museokuvia, joita joudutte vielä hetken odottamaan. Kuvien läpikäyminen vie aikansa. Kuvien kera tulee pidempi matkaraportti.

Mutta tänään tapahtuu taas: ihana telttani on täällä!

Olen kerran ommellut yhden teltahkon (joka on melkein niinkuin oikea teltta). Siinäkin oli kamala homma, ja kapistuksesta tuli jotenkin sanoinkuvaamattoman kamala – joskin sellaisissä teltoissa silloin kyllä asuttiin. En myöskään luota kolmiulotteiseen hahmotuskykyyni riittävästi antaakseni itseni kaavoittaa jotain noin kalliista materiaaleista valmistettavaa. Päätin ruveta telttakaupoille, enkä tehdä itse ja säästää. Sitäpaitsi, tänä vuonna on isot synttärit ja ansaitsen jotain kivaa.

Olen ollut teltanostomielellä oikeastaan viime kesästä asti, tutkinut erilaisia vaihtoehtoja ja laskeskellut hintoja. Kunnon teltat maksavat maltaita. Olin jo edennyt aika pitkälle suomalaisen telttafirman kanssa. Kesän edetessä aloin kuitenkin stressaantua projektiin. En kuullut homman etenemisestä, asiat piti hoitaa puhelimessa ja kirjeitse. Lisäksi vaikutti siltä, että joutuisin suunnittelemaan teltan sekä hankkimaan puuosat ja narut itse.

Sitten, kiitos Neulakon (ja Sahran!), sain linkin Matulsiin. Niiden sivuilta löytyi pieni teltta (halkaisija 3,5m) joka oli juuri sellainen, mistä haaveilin. Homma sujui sutjakkaasti: muutamaa sähköpostia ja yhtä Paypalmaksua myöhemmin teltta aloitti matkansa Puolasta Suomeen. Hintaa kuljetuksineen ja hienoine koristemaalauksineen tuli suurinpiirtein saman verran, mitä suunnitelma A:n teltan (yksinkertaisemman teltan) kangasosien valmistaminen olisi maksanut. Matka kesti reilun viikon, ja tänään teltta on täällä.

Se menee yllättävän pieneen tilaan: (lattialla vieressa A4, teltta siis tuo muoviin pakattu)

30062008181.jpg

Tälläinen sieltä pitäisi kuoriutua (Kuva Matuls)

paviljong.jpg

Näin viikonloppuna samalla logiikalla toimivia, paljon isompia telttoja Englannissa. Ne olivat hyvin vakuuttavia. Sisärakenteet olivat tukevat ja käytännölliset – niitä voi käyttää varastointiin tai seinävaatteiden ripustamiseen.

Jee!

11 vastausta artikkeliin “Telttojen Prinsessa”

 1. Hieno! Onnea!
  Onko Hän pellavainen vaiko puuvillaa?
  Ja tuo pakkauskoko…*kade*

 2. Tänks! Hän on puuvillaa, joka on vesitiiviiksi käsiteltyä.

  Ja pakkauskoko – sain tosiaan riuhdottua pakettia liikkeelle omin voimin ihan kiitettävästi, pukeutuneena korkkareihin ja kapeaan hameeseen. Teltta tuotiin ovelle – ja se oli pakko pyytää duuniin kun toimitus oli työaikana (huokaus).

  Nyt tietty vähän jännittää, minkä kokoinen teltta käytännössä onkaan. Sitä on vaikea kuvitella, mitä kolmen ja puolen metrin halkaisija on käytännössä. Mutta luulisin mahtuvani sinne kamoineni.

 3. No, meidän on 3x4m, meitä mahtuu sinne 5 ja haittoina on kaksi keppiä keskilattialla.

  Tuossa on kai vaan yksi salko keskellä? Mutta huonolla matikalla ja hahmotuskyvylläkin uskoisi salon juurella olevan toista metriä leveää tilaa ihmisen pituinen pala salon molemmin puolin?

  Maalukset olis kyllä kivat meilläkin… Ehkä joskus

 4. Keskisalosta seinään on periaatteessa 175 senttiä.
  Käytännössä luulisi sinne nukkuvan mukavasti kaksi plus tavarat.
  Mahdut varmaan melko hyvin ellet satsaa voimaperäisesti kalustukseen.

  Tiiviisti pakaten tuonkokoiseen mahtuu ainakin 6 nukkujaa.:-)

  R

 5. Kiitos varmistuksista. :) Uskon kyllä mahtuvani sinne sängyn, tuolin ja pienen pöydän kanssa. Pitää pitää sisustushinku kohtuuden rajoissa…

 6. Hei, mahtavaa! Uusi hieno teltta!
  Me saadaan oma saxonimme vasta heinäkuun lopulla, mutta sehän onkin ihan kohta. Meille tulee kahden hengen getelt, pohja huikeat 3 x 6 eli mahdutaan…
  vaikka kalustettuna pitäis olla kahdelle väljä asumus.
  jänskättää ja olen iloinen uuden teltanomistajan puolesta.

  Onhan meilläkin se kahdeksan hengen paviljonki kimpassa Mintun kanssa, 50 metriä kangasta ja valtavat puutolpat. Se kulkee kätevästi pakettiautolla tai peräkärryllä… ei pidä vettä eli siksi siis uusi teltta.

  Sama tekijä on tehnyt Turussa olleiden puolalaisten teltan ja pitää muutes vettä ilman käsittelyä.

  Matulsin Tomazia olen vokotellut nyt kovasti Hämeenlinnaan, valittelee jotain lauttavuoroista mutta ehdotin jo että ajaa via balticaa ja lautan saa Tallinnasta, eli voi vide, siltä saisi lisää upeaa rekvisiittaa.

 7. Sahra: ehtiikö uusi teltta jo Nuijasotiin vai tuletteko vanhalla?

  Toi teltan sisustaminen onkin uusi ja mahtava projektien suo. Tekee mieli väsätä kaikenlaista. Tänä vuonna pitää lähinnä pärjätä sillä, mitä on.

  Olisi tosi kiva jos Tomaz tulisi vaikka Hämeenlinnaan – niillä on vaikka mitä kivaa siellä sivuilla. Mutta ketä on ne puolalaiset, jotka ovat olleet Turussa? Onko niillä kotisivua tms?

 8. Turussa oli Cezar, jolla ei vielä aikanaan ole nettisivuja. Espoon museo on ostanut esineitä juuri tältä hepulta eli ei ole tulossa sinne myymään, vaan on myynyt itse museolle.

  Ja Temporiumia pitää puolestaan Michal – nää alkaa olla kaikki tuttuja poikia.

  Nuijaan pitäisi muistaa laitaa ilmoittautuminen, ollaan tulossa vain ekaksi viikonlopuksi kun Knutilla on työviikko ja mä lähden rakentamaan Hollolan tapahtumaa.
  Ei ilmeisesti saada Nuijasotaan mennessä meidän telttaa, yritin kyllä kaikkeni että Michal olis laittanut mut jonon ohi, mutta ei auttanut anelut.
  Me tullaan ilmeisesti tylsästi mundisteltalla ellei joku sitten tarjoa yösijaa kolmelle hengelle ja kahdelle pienelle koiralle omasta majastaan…

  Hei, osaako kukaan neuvoa miten saisin sellaisen rypytetyn hunnunreunan ja nätit tekolettipatukat 13. joulukuuta mennessä? Olis vähän tarvettaa… me mennään naimisiin : )

 9. Onnea, onnea, onnea vaan! Mahtavia uutisia! Kaikkea sitä täällä blogin kommenteissa kuulee… ;)

 10. Onnea!

  Tekolettipatukoiden tekeminen on helppoa kuin mikä. Voin vaikka demonstroida leirillä. Vaikeinta on löytää oikea materiaali.

  Blondina käytän pellavahamppua, mutta esim. villalangasta tai tekotukasta saa tummemmatkin henkilöt kivoja lettipatukoita.

  Sen hunnun suhteen olen vielä kokeiluasteella, mutta joulukuuhun on vielä aikaa. Ja vaikuttaa siltä, että konsteja on monia. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.