Valmis pussi ja Pukkisaari

Tadaa!

valmispussikiinni.jpg

Valmis pussi tupsuineen ja nyöreineen. Viime hetken jännitystä tuli siitä, että punainen lanka tuli käytettyä tasan sentilleen. Tupsuihin menee yllättäviä määriä lankaa. Mutta Veera-langasta tuli kyllä kivat tupsut. Pussin nyöri on jälleen iskunauhaa, tällä kertaa tehty tällä ohjeella.

Viikonloppuna tuli käytyä myös Pukkisaaressa Muinaismarkkinoilla. Siellä oli mukava tunnelma ja sopivasti yleisöä. Mukaan tarttui hieman pellavaa (ja ilmoittautuminen kehräämiskurssille) sekä villaisia kirjontalankoja seuraaviin projekteihin.

Tavisvaatteissa historianelävöitystapahtumissa seikkailu on kyllä aina hupaisaa. Tutut eivät heti tunnista ja muutenkin toivoo että olisi olemassa joku salainen kädenpuristus jolla voisi osoittaa esimerkiksi myyjille harrastavansa itse periaatteessa samaa.
pukkisaari.jpg

Pukkisaari on kyllä hieno paikka. Olisi mahtavaa päästä joskus elävöittämään noin aidonoloiseen ympäristöön sitä omaa aikakauttaan eli 1300-luvun loppupuolta. Lähin paikka siihen taitaa olla Tanskassa.

Pukkisaaren kylä sai harkitsemaan rautakauden harrastamista, mutta siihen rupeaminen vaatisi aikamoisen panostuksen tavaroihin ja vaatteisiin, koska kaikki kamppeeni ovat aika moderneja rautakautisesta näkökulmasta. En tosiaan tiedä olisiko mikään keskiaikakapistuksistani siihen sopiva. Uuden setin hankkimisessa alkaisi tulla asunnon säilytystilakapasiteetti vastaan ainakin miehen mielestä.

Nyt lääkitsen projektin valmistumisesta aiheutunutta tyhjää oloa jatkamalla heti toisen projektin parissa. Nyt alusmekkoa ompelemaan (tylsää!).

****

Finished Bag and Pukkisaari

The bag is done! There was some last minute excitement in the red thread running out. There was not an extra centimeter left, I used all of it. It’s always surprising how much thread goes into a tassel (so there is a definitive conspicuous consumption & luxury thing going on there). I’m happy about how the tassels turned out, the Veera-yarn worked wonderfully. I might do something inventive over the tassel knots some day, but I think I’ll leave them as they are for now. The new cord is a fingerlooped braid, made with these instructions.

This weekend I also visited a market in Pukkisaari, which is a reconstructed Iron age village. Pukkisaari  unofrtunately doesn’t have a site in English. However, it is a really nice place. The market was nice and not too crowded. I bought some linen fibers and new yarns for forthcoming embroidery projects. I also signed up for a class on spinning with a drop-spindle.

Pukkisaari made me think of how nice it would be to get to do some reenactment in such an authentic environment with houses and all. Unfortunately the nearest place for the late 14th century is in Denmark.

I also briefly considered getting into Iron Age things, but then realised the massive amount of stuff I’d need to get. Almost all of my medieval things are too modern. And having two kits would put a strain on the closet space in our apartment (at least if you ask the husband).

Now I’m off to work on my other project, the boring old underdress.

8 vastausta artikkeliin “Valmis pussi ja Pukkisaari”

 1. heti kun rouva hyvä haluaa rautakautistua niin kääntyy vaikka tänne puoleen ja muikkaria alkaa tulla.
  and in english: Whenever you feel your iron age persona is coming out … just ask me and I´ll be there doing by best to make your secret dream true !

 2. Siinäpä kuulit, että Sahra voi sulle sellaisen ommella. Toki tekevänä naisena osaat varmasti sellaisen itsellesi myös väkästellä. Olen itse huomannut, että on mukava olla aikaiselta ajalta, koska pääsee aika helpolla. Kaavat on helpot, tarvikkeet mitä pitää olla mukana on aika simppeleitä ja yksinkertaisia. Valintakysymyksiä toki, mutta ainahan sitä voi montaa aikakautta harrastaa, eikö? Ja upea oli tuo sun pussukka livenäkin, en vain ehtinyt sitä hipeltää lähemmin. =)

 3. Itse asiassa Pukkisaari on varsin hyvä paikka elävöittää myös 1300-lukua. Sieltä löytyvät rakennukset ovat tyypiltään perinteisen maanviljelyskulttuurin rakennuksia. Tällainen pihapiiri olisi aivan luonnollinen Suomessa vielä ainakin 1700-luvulla. Eihän se varsinaisesti mikään kaikkein komein rälssikartano tai säteri ole, mutta mikäli asian haluaa niin nähdä se voisi esittää parhaimmillaan jopa rälssimiehen uudistilaa.

  Voisi hyvin harkita jonkin keskiaikahenkisen jutun järjestämistä saaressa. Ehkä kuitenkin mielummin yksityistilaisuutena, kuin minään markkinoina.

  Actually Pukkisaari is quite a good place for depicting the 14th century. Such buildings you find there were are traditional finnish farmhouses. You could have found similar farmstead in Finland at least as late as the 18th centyry. It is not by far the mightiest noblemans home, but at best it could stand for a lesser noblemans new grange.

  It might not be a bad idea to arrange something medieval at Pukkisaari. Maybe rather something private than an actual market event.

 4. @Hyväri: Niinpä! Rakennusten puolesta siellä voisi aika sopivasti elävöittää 1300-lukuakin. Jos alatte harkitsemaan jonkin jutun järjestämistä siellä, olen messissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.