Taikaa

Kun historianelävöitysharrastusta on kertynyt vuositolkulla, tulee väsitämättä krantummaksi tapahtumien suhteen. Ei niin etteikö yleensä olisi kivaa – yleensä on. Mutta se tietty fiilis siitä että jalat lähtee alta, se tulee harvinaisemmaksi.

Viime viikonloppuna olin tapahtumassa, jossa sitä taikaa jälleen oli. Olo on ollut tyytyväinen ja äimistynyt kuin ensimmäisten tapahtumien jälkeen. Ihmettelee miten mukavia ja taitavia ihmiset voivatkaan olla, miten hienoja juttuja osataan tehdä, miten herkullista ruokaa saadaan aikaiseksi ja miten reilun sadan ihmisen kanssa voi olla lämpimän kodikas tunnelma. Enkä taida olla näissä fiiliksissä yksin.
Se ei tullut yhdestä asiasta, mutta kaikki ne onnistumisen elementit yhdessä tekivät viikonlopusta aivan ainutlaatuisen kokemuksen.

Ihmiset olivat hyvällä tuulella. Yleinen tunnelma oli mainio. Sattui aurinkoinen sää ja hauska tapahtumapaikka oli aivan edukseen. Juhlia oli valmisteltu uskomattomalla pieteetillä, tehty eheä kokonaisuus ja rakastettu yksityiskohtia. Kaikki loksahti kohdilleen.

Suuri osuus oli mainiolla musiikilla, jota ei voi saada kyllikseen. Vierailevat tähdet muodostivat seuran omien soittajien kanssa toimivan bändin, joka säesti yläparvelta suussasulavia kalevalaisia pitoja. Livemusiikissa on sitä jotain. Ja säkkipilli, se nyt vaan on ihana soitin.

Illan kruunasi kaikkien naisten tanssima muinaissuomalaishenkinen tanssi, joka oli yhtä aikaa hämmentävä ja melkein maaginen kokemus. Eräskin ystävä kuvasi tunnelmaa sellaiseksi, että oli kosketuksessa sisäiseen esiäitiinsä. ;) Oli niin ärmäkät kinkerit, että uudet patiinit menivät halki.

Kiitos kaikille, jotka olivat mukana tekemässä tätä juhlaa!
***

Magic

After some years in re-enactment, one tends to become pickier when it comes to events. Not that they wouldn’t be fun – they usually are, but the experiences become more “normal” and less “knock-you-off-your-feet”.

However, the event last weekend was totally magical. I’ve been as happy and amazed as I was after my first events. I’m in awe of how nice and talented people can be, what great things they can make and accomplish, how delicious food can be and how you can feel like you’re bonding with over a hundred people. And what I gather, I’m not the only one feeling this way.

As usual, it’s not just one thing you can put your finger on, but rather a lot of things put together that made the weekend so special.

Everyone was in a good mood, the weather was nice and sunny and the site was at its best. The preparations had been done with great care and a lot of attention had been put into the details. Everything fell in place.

A big thing was live music. Visiting musicians played well together with our “own” musicians, providing a musical background to feasting. (We also had a bagpipe. I love bagpipes. And a lute. Lutes are also very nice.) And what delicious food we had! The theme was Kalevala (ancient finnish epic) and the interpretation was exceedingly tasty.

The feast ended in an ancent finnish dance, which was performed by all the women on site. Participating in it felt both a confusing and almost magical. My friend described in well, saying that the song and dance had put her in touch with her inner foremothers. ;) All that dancing made me split by new pattens, but it was worth it.

Thanks to everyone who participated in making this an event to remember!

Jätä kommentti

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.