Bockstenin miehen naama

Neulakko päivittyy pikkuhiljaa: Kuvagalleriassa on paljon kuvia, tosin suurelta osin vielä ilman selventäviä kuvatekstejä.

Ohjeitakin löytyy jo, samoin ensimmäinen vierailevan kirjoittajan tuotos, eli Suvituulin tekemä alusmekko-ohje.

Uusin ohje on Bockstenin miehen hupusta ja sen kaavoittamisesta omiin mittoihin sopivaksi. Artikkeli on alunperin kirjoitettu harrastajalehteä varten vuonna 1998, jos oikein muistan. Korjailin siitä pahimpia kökköyksiä ja samalla lisäilin kaikkea pientä.

Tuunatessani juttua löysin Varbergin museon uudet Bockstensmannen-sivut. Hienoilla sivuilla on uutta materiaalia löydöstä: uutta murhateoriasta ja muuta. Vaikuttavinta on nähdä on Bockstenin miehen kasvojen ja ruumiin rekonstruktio. Nuken päällä vaatteiden replikatkin saavat oikeammat mittasuhteet – tunika yllättää taas pituudellaan. Koko asukokonaisuus on nimenomaan kokonaisuutena upea kaikessa yksinkertaisuudessaan. Syyhyttäisi tehdä tollainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.