Ei voi olla näin vaikeaa, osa I

Vuonna 1978 Norjassa tehtiin kaivauksia Uvdalin kirkossa. Kirkon lattian alta kaivettiin kaksi 1300-luvulla vaatteissaan haudattua naista ja kaksi lasta.

Nyt tänä vuonna julkaistiin väitös, jossa tämä löytö on vihdoin analysoitu perusteellisesti. Artikkelit kiihottavat kiinnostusta: värillisiä pellavaisia alusmekkoja! poikkeavia leikkauksia! Lyhyesti sanottuna kuulostaa sensaatiomaiselta.

Eipä muuta kuin kirja plakkariin! Mutta sepä ei olekaan niin helppoa kuin luulisi. Ei vaikka itselleen pystyy yleensä helposti klikkailemaan kirjoja, kankaita tai vaikka mitä tarpeita pitkienkin matkojen päästä.

Ensimmäinen painos myytiin loppuun ennen väitöstilaisuutta. Epätoivoa. Sitten tuli toinen painos. Onneksi. Mutta Norjn akateeminen ei lähetäkään kirjoja ulkomaille, toinen kirjakauppa ei tiennyt onko niille tulossa sitä vielä, jne. Monen kirjakaupalle/kustantajalle/kirjoittajalle/ynnä muulle lähetetyn meilin jälkeen nyt vihdoin saattaa olla, että saan kappaleeni lähiaikoina postissa. Mutta ei kannata nuolaista ennen tipahdusta. Kun saan sen, kerron muillekin miten se lopulta onnistui (ja kannattiko tämä vaiva). Siihen asti pureskelen kynsiäni hermona.

Jätä kommentti

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.