Parempia kuvia / Better pictures

Arvatkaa minkä sain lopulta hankittua?

Besantteja
Besantteja / Bezants
Kirjontaedistystä / Embroidery progress

Sain vihdoin valikoitua ja hankittua hyvän kameran! (Superjee!)

Jatkossa voitte odottaa Neulakolta tarkempia, värikylläisempiä ja kaiken kaikkiaan parempia kuvia.

Tavoitteena on, etten joudu enää kirjoittamaan perinteistä ”kuva on tosi huono mutta” – pahoittelua, joka on ollut täällä vähän hävettävän yleinen.

Nyt kankaiden ja lankojen ihanat värit pääsevät paremmin oikeuksiinsa ja museoesineistäkin pitäisi saada tarkempia ja zoomatumpia kuvia.

Ostin Canon Powershot G11:n, jonka tärkeimmät ominaisuudet ovat kyky ottaa kuvia huonossa valossa (museot) ja hyvä makrotoiminto (käsitöiden kuvaaminen)

Ylimmässä kuvassa on tämänhetkinen yksi projektini. Voitin vuodenvaihteessa maanmainion Billy and Charlie-tinakaupan FB-sivun kilpailusta valitsemani tuotepalkinnon. Halusin besantteja, eli metallisia vaatteeseen kiinni ommeltavia koristeita. Ne ovat harmillisen harvinaisia keskiaikakauppiaiden valikoimissa. Olin surffannut koko internetin, yrittänyt tehdä niitä itse (hyvin puutteellisilla metallityövälineillä=tulos muistutti junan alle jäänyttä sorsanjalkaa) sekä ollut menossa työpajaan joka harmillisesti peruuntui. Ja nyt posti pudotti koristeet postiluukusta. Niitä oli lisäksi paljon enemmän kuin olisin ikinä osannut toivoakaan: 96 kappaletta!

Ompelin ne tähän päällysmekkoon. Siinä on ollutkin hommaa. Ennen viikonloppua pitäisi ehtiä ommella kuusi pientä tinaista lehteä. Otan viikonloppuna kuvia koko asusta. Besantit näyttävät kyllä jo nyt erittäin hyvältä, mutta uskon että todellisiin oikeuksiinsa ne pääsevät kynttilänliekin valossa.

****

Guess what I have?

I finally acquired the real and proper camera I’ve been talking about! (Hooray!) From now on you can expect brighter, more realistic, more colourful and just downright better pictures from Neulakko. I hope I’ll never have to give you the usual excuse of ”the pics are really poor but I took them with my phone” which I’ve had to write more than I woudl have wanted in the past. Now I can do justice to the lovely colours in the yarns and fabric! And the museum pics will be less blurry and zoomed much closer than before.

My camera is a Canon Powershot G11. I adore it. I prize the good macro (for taking closeup pictures of projects) and the zoom (for good museum pictures).

The picture on the top shows one of my current projects. I won Billy and Charlies (known for their great pewter goods) facebook fan  page contest around new years. I got to choose a product of my liking and opted for the bezants. Bezants (aka metall dress ornaments that are sewn onto the fabric) have been notoriously hard to find. I haver surfed preactically the entire internet, tried to make some (with practically no metalwork tools=utter disaster) and enrolled in a workshop which then got cancelled. And now, finally, the bezants arrived via my mailbox. And there were much more than I had anticipated- a whopping 96 of them!

That has been quite a bit of sewing. Now there’s only six more to go before the weekend. I’ll post pictures of the finished outfit next week. I’m adding the bezants to this overdress. They look really good together, but I expect the bezants to be at their best in candlelight.

5 vastausta artikkeliin “Parempia kuvia / Better pictures”

 1. Kun sinulla on nyt uusi kamera, niin esittäisin pienen toivomuksen. Kai se käy?
  Laita tuo kuvan linkki niin, että kun sitä painaa, niin kuva tulee suurempana. Olisin niin mielelläni katsonut tuota kirjotatyötäsi isompana.

 2. Toiveet ovat aina todella tervetulleita, toteutan niitä rahkeiden mukaan! :)

  Laitoin nyt kirjonnasta jätti-ison kuvan, joka aukeaa kuvaa klikkaamalla.

  Olen yleensä pienennellyt kuvia palvelintilan säästämiseksi. Täytyy nyt uuden kameran myötä vähän mietiskellä mikä olisi paras käytäntö kuvakoon suhteen. Ja aina saa isomman kuvan jos pyytää, vaikka omaan meiliinsä. :)

 3. Onneksi olkoon voitosta! Besantit näyttävät todella päheiltä!

  Ja laadukas kamera on kyllä ihan parhautta näissä hommissa. A hankki syksyllä ihanan Nikonin järkkärin jolla kuvien laatu on parantunut huomattavasti, mutta lähinnä vaan jos A on itse kameran takana. Minulla on vielä niin paljon vaikeuksia erilaisten säätöjen kanssa että kuvajälki on about yhtä laadukasta kuin viisi vuotta vanhassa maailman surkeimmassa pokkarissani :).

 4. They look fantastic! Eventhough I have not made much 14th century clothes I know how hard it is to find reproductions of bezants. The only places that I have been having them is Bractea – http://www.bractea.freha.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=44&Itemid=66&lang=en
  When I vent to see the ones that you have bought on Billy and Charlies page I couldn´t find them – do you know what they cost?

  Can´t wait to se more great pictures from your projects.

  /Louise

 5. @Louise: Thanks! The bezants are something they haven’t updated to their website yet (as well as some other rather fabulous items) but they are on their FB-page, under the folder ”Things not on the website yet” these ones i got cost $5 for 2 dozen, they have some bigger ones too that are a bit more, but not much. The Bractea ones are really nice too, but unfortunately they’re brass. Whenever I wear anything in brass/ gold, it just looks totally blaa. So that’s why I tried to find some in pewter, to get that silver tone. (Me=vain :))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.