Ajatuksia järjestyksessä

Syksy on jotenkin hyvin luovaa aikaa. Kouluajoilta periytyy tunne kaiken uuden alkamisesta. Siinä missä monet aloittavat uusia harrastuksia, pitäydyn tässä vanhassa ja saan hirveästi siihen liittyviä uusia ideoita.

Kun päässä lentelee ideoita, ne on parasta kirjata ylös vastaisuuden varalle. Edellisestä idealistauksesta on aikaa. Osa sen listan jutuista on tehty, osa on edelleen listalla.  Joten tässä tulevaisuuden suunnitelmia, vähän niinkuin Pistoksissa.

 • Vihreän päällysmekon tuunaus (käynnissä): napit (ommeltu 12/20), silkkinyöriä, taskuaukot ja mahdollisesti tippetit.
 • Ryppyreunainen (frilled/kruseler) huntu. Olen nyt vihdoin keksinyt, miten sellaisen voisi tehdä. Otan pellavaa mukaan kokousmatkalle ja pistän projektin käyntiin kuun lopussa.
 • Lusikkatuppi! Olen viime aikoina kiinnostunut lusikkatupeista eli lusikoiden nahkaisista säilytyskoteloista. Kuulette niistä varmaankin lisää. Olen ystäväni kanssa valmiina pieneen nahkatyöpajailuun, kunhan saamme kuvia Tukholman keskiaikamuseosta. Teemme jonkinlaisen version Helgelandsholmenista löydetystä 1300-luvun lusikkatupesta, jonka saa tarvittaessa vyölle roikkumaan.
 • Kirjontaprojekti luostaripistolla ja ohuilla villalangoilla, pitäisi keksiä sopiva kuva-aihe. Teen varmaankin kirjotun pussukan.
 • Jos olisi sopivaa villaa käsillä, olisi mukava tehdä intarsiatyö, ehkä tyyny tai jotain.
 • Ne kengät! (valmiiksi leikattuna)
 • Uusi Birgittamyssy olisi myös kiva tehdä, kirjoa sitä yms.

Sitten on tietenkin vähemmän jännittäviä projekteja:

 • kahdet uudet sukat (on jo valmiiksi leikattuna ja aloitettuna)
 • uusi alusmekko (niitä tarvitsee aina…)
 • Uuden punaisen helman korjaaminen.
 • Viitan korjaaminen

Ja kiinnostuksen kohteita pyörii päässä tietysti enemmän kuin tarpeeksi. Mutta tässä on kyllä riittämiin ideoita isoihin projekteihin ja pienempiin väliprojekteihin.

6 vastausta artikkeliin “Ajatuksia järjestyksessä”

 1. No kyllä sinullakin näyttäisi olevan melko työteliäs syksy tulossa :) . Tätä lukiessa tuli mieleen parikin juttua, jotka pitäisi lisätä omaan listaani…

  Tuo lusikkatuppiprojekti kiinnostaa kyllä suuresti. Itseltäni löytyy eräälle puulusikalle aikoinaan teetetty vyöllä kannettava tuppi, mutta se oli tarkoitettu ihan vaan vitsiksi, enkä edes tiennyt, että jotain sellaista on oikeastikin tehty.

 2. Listan pitäminen on ainoa tapa muistaa, mitkä kaikki haluaa tehdä.
  Oma listani on jo pitkään ollut liitutaulu. Kun siitä saa pyyhkiä jotain pois, työn valmistuminen tuntuu konkreettiselta.
  Nyt siellä lukee että
  – herran uusi takki (viikinkiaikaa)
  – oma hääpuku
  – pari huppua
  – parit sukat
  – siskolle mekko häihin
  – komee huntu
  – lettihässäkät

  Listan ulkopuolelta mieleen tulee
  – vaaleanpunaisen pellavakirtlen saattaminen edes hellamekoksi
  -se solkiessu, jonka tekemistä olen pähkäillyt pitkään
  – uusi viitta itselle
  – hellaessu
  – uusi peplos
  – pitää punoa myös uudet ketjut muikkariin
  – herralle neulakinnaspipo jos vihreä ei löydy
  – Jirille neulakinnaspolvisukat
  ….
  Missäs välissä mä ehdin aloittaa kirjontajutut???

 3. Huh, on kovin helpottavaa huomata että muillakin on pitkiä ”to do”-listoja… Itsekin vastikään listasin blogintekeleeseen pelkät UFOutuneet tekeleet ja niitä oli sitten koko kaikki 16. Jouluun mennessä pitäisi päästä niistä eroon, saas nähdä mitä tuleman pitää :)

 4. Aikamoisia listoja! Näyttää siltä, että keskiaikablogeissa päästään seuraamaan tosi kivoja projekteja.

  Joitakin listat stressaavat. Mulle ne taas sopivat.Itse yritän nähdä listaukset pikemminkin innostavina kuin stressaavina. Ikäänkuin ideakuvastona, josta voi ammentaa kun sormenpäitä syyhyttää. Onneksi harrrastajana mitään ei ole pakko tehdä tai saada valmiiksi, jos ei huvita. Paitsi tietty jos on luvannut jollekin muulle.

  Joskus pitäisi muuten tehdä myös lista siitä, mitä kaikkea on saanut tehtyä. Tavallaan tämä blogi toimii sellaisena.

  Birgitta – mikä sun blogin osoite on? Saako sen listata?

 5. Listaa ihmeessä, Livejournalissa tuo nököttää kaikille julkisena osoitteesa http://brigida.livejournal.com/ . Sisältää pähkintää lievästi kaoottisesta elämästä neljän (viiden?) karvakasan ja loputtoman projektimäärän kanssa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.