Kesän menovinkkejä

Kesä! Joka kulman takana on kiintoisaa nähtävää ja keskiaikaleirejä joka notkelmassa. Vaikeinta on päättää, minne kaikkialle ehtii.

Tässä jotain linkkejä ja menovinkkejä

15.6 How were the children looked upon. Life and death of Medieval children Espoon kaupunginmuseossa. Osteologi Elisabeth Igren Lundin yliopistosta.

26.-29.6 on Turun keskiaikamarkkinat itse en sinne pääse, mikä on pieni harmi. Viime vuonna siellä oli yhtä sun toista mukavaa ja viihdyttävää. Erityisen harmilliseksi pääsemättömyyden tekee se, että paikalle ovat kuuleman mukaan tulossa legendaariset puolalaiset kauppiaat, joilta ostin viime vuonna mahtavan korin. Ostaisin niiltä mielelläni paljon lisääkin kaikenlaista. Kojullla oli kaikenlaista laadukasta: kenkiä, lyhtyjä, huopia, kankaita jne. Hinta-laatusuhde oli todella kohdallaan.

Toisaalta lohduttaa se, että markkinoille pääsyn estää niinkin mukava seikka kuin matka Lontooseen. Museohoppailua on tarkoitus harrastaa ainakin Museum of Londonissa ja Victoria & Albertissa. Toivottavasti saan hyviä otoksia jaettavaksi Neulakon kuvagalleriaan.

Keskiajan käsityöläistapahtuma Glimsissä (Espoo) on 30.-31.8.2008 ohjelmassa on käsityönäytöksiä ynnä muuta mukavaa. Ja kuulopuheiden mukaan mysö ne puolalaiset kauppiaat. Olen menossa tänne tekemään käsitöitä suuren yleisön edessä. Hii!

Mitä muuta keskiaikaista olisi tarjolla Suomen suvessa? Hämeenlinna ja Hollola ainakin. Suosituksia? Vinkkejä?

Vinkkaan itse vielä tämän kirjoituksen, joka on yksi nasevimmista historian uudelleenelävöittämisestä kirjoitetuista artikkeleista toviin. Lukekaa tämä: The past may be old, but never boring.. 

Ps. Kiitos muuten mielettömästä keskustelusta edellisen aiheen kommenteissa. Keskaikavaatteiden nimistön suomentaminen on jatkuva projekti. Kokoan termistöstä artikkelin tänne sivustolle, kunhan ehdin. Lähettäkää niitä lisää!

2 Replies to “Kesän menovinkkejä”

 1. Totta puhut, puolalaiset ovat tulossa, otin oikein myyjään yhteyttä ja varmistin. Se keskustelu poiki ainakin teltan tilauksen, Cezaren kaveri Michal tekee.
  Matuls on toinen hauska puolalaiskauppa ja on tulossa ilmeisesti Hämeenlinnaan, eli se voisi olla se Glimsin puolalainen, ne tapahtumat kun ovat viikon välein.
  matulsilla on esimerkiksi edullisia patoja ja grillivermeitä period eli matuls.pl ja sit pitämään peukkuja, että Tomazs tulee.
  Olen tilannut häneltä lankoja ja etsiskellyt kyseenalaisia tietoja suomalaisesta sotahistoriasta… odotan tapaamista mielenkiinnolla!

  Hämeenlinnaan menee myös viikinkiaikainen laivamme Sotka. Ja Hollolassa on pakko olla koska se on oman kulmakunnan järkkäämä. Iltajuhlia ja tulia luvassa. kst. keskiaika.fi

 2. Sitä vaan että Hämeenlinnan ja Glimsin välillä on kylläkin kaksi viikkoa : )
  Suomen kesä on lyhyt, mutta ei onneksi noin lyhyt.

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.