Loistokasta / Gorgeousness

Hauskaa, olen gorgeous blogger eli upea bloggaaja Eveliinan, Racairen ja Evan mielestä (ja erityispalkinto Sahralta vielä)! Niillä kaikilla on muuten ihanat blogit, mutta en annakaan niille tätä kun niillä on se jo. Suurkiitokset! Neulakko on mun beibi ja olen siitä aina välillä (niinkuin nyt) kovin iloinen ja ylpeä.

Leikki jatkuu sillä tavalla että vastaan viiteen kysymykseen ja sitten annan saman huomionosoituksen viidelle muulle bloggaajalle.

1. Koska aloitit blogin?
Piti tarkistaa arkistosta: Toukokuun 16. vuonna 2007. Tänä vuonna tulee neljä vuotta täyteen! Ensimmäinen artikkeli oli nimeltään Tartu Neulakkoon ja seuraava koski nyörinpään kiinnittämistä. Joka muuten on tarpeellinen mutta rasittava puuha.

2. Mistä kirjoitat blogissasi, mitä se käsittelee?

Neulakko käsittelee keskiajan kädentaitoja. Linjasin ensimmäisessä blogimerkinnässä: ”Blogiosastolla kerron päivityksistä, meneillään olevista käsityöprojekteista ja kiinnostavista uutuuksista historiallisen pukeutumisen saralla.” Näiden lisäksi aihepiiri on laajentunut muuhunkin keskiaikaharrastamiseen: tapahtumiin, kirja-arvosteluihin, ostosten esittelyyn, museovisiitteihin ynnä  muihin. Punaisena lankana pysyy kuitenkin keskiaika ja käsityöt.

3. Mikä seikka tekee blogistasi erilaisen muihin blogeihin nähden?

Tätä pitäisi varmaan kysyä palkinnon antaneilta! Aikanaan se oli suomenkielisyys: halusin perustaa sivuston keskiaikakäsitöistä, koska suomeksi oli aika vähän materiaalia saatavilla. Sittemmin tilanne on kohtentunut ja on olemassa liuta suomenkielisiä mainioita keskiaikablogeja. Ja olen alkanut blogata myös englanniksi.

Toinen asia on ehkä se, että olen yrittänyt koota Neulakosta blogin lisäksi myös sivustoa kuvilla, linkeillä, ohjeilla ja artikkeleilla. Se on puoli, jota haluaisin kovasti kehittää jos vain aikaa riittäisi. Päässä on kauheasti ideoita joita pitäisi ehtiä toteuttaa tänne sivustolle!

4. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?

Yllä mainitun suomenkielisyyden lisäksi halu koota keskiaikatuotoksia johonkin jotenkin järjestyneesti ja halu samalla jakaa oppimaansa ja kehittelemäänsä. Lisäksi halusin opetella verkkosivuston pyörittämistä sisällönhallintasysteemin kautta.

Kylkiäisinä on tullut kaikkea muutakin hyvää  ja hyödyllistä – on tutustunut uusiin ihmisiin, verkottunut saman alan harrastajien kanssa,  saanut käydä hyviä keskusteluja kommenttipalstalla,  saanut kuulla antaneensa ideoita ja inspiraatiota, oppinut paljon erilaisia teknisiä juttuja ja voinut kokeilla yhtä sun toista verkkoviestinnällistä.

5. Mitä haluaisit muuttaa blogissasi?

Kaikista eniten juuri nyt haluaisin saada vihdoin tehtyä muuton toiselle palveluntarjoajalle tältä jonka kanssa on ollut yhtä sun toista ongelmaa. Uusi tila on jo varattu mutta muuttoprojekti pitäsi tehdä viimeistään nelivuotispäivään mennessä.

Minulta tunnustus lähtee eteenpäin seuraaville (vaikea valinta, koska hyviä blogeja on niin paljon!):

PS. Neulakossa on ollut vähän hiljaista viime aikoina, koska tänä keväänä joudun tekemään tosi paljon töitä töissä. Käsitöitä olen kuitenkin iltaisin tehnyt ja yritän kirjoitella niistä kun ehdin. Ensi kesälle on kuitenkin aivan todella makeita juttuja tulossa (no siis ainakin omasta mielestäni) ja niistä voin kertoa teille jo maanantaina!!!!

 

****

Happiness! I got a Gorgeous blogger-award from Eveliina, Eva and Racaire and a special award from Sahra! (They all have gorgeous blogs, btw, but I’m not giving the award back since they already have it.)

Thank you! Neulakko is my baby and it makes me very happy (and proud, at times like this).

Now I have to answer 5 questions about my blog and pass this recognition to 5 other bloggers I like.

1. When did you start your blog?
I had to look in the archives for this: on the 14th of May in 2007. So Neulakko will turn 4 soon. My first article was called was about starting the site and what I planned to do with it, the second covered attaching lace chapes, a very tedious yet necessary task.

2. What do you write about?
Neulakko is mostly about medieval crafts, mostly textile stuff like tailoring and embroidery. I also write about other aspects of this hobby like events, interesting books, museum visits etc.

3. What makes your blog special compared to other blogs?
I guess the people who gave me the award would know better. When I started, it probably was that the site was in finnish: this was one of my reasons to start writing and publishing. There wasn’t that much stuff online about medieval clothing. Since then the situation has improved with lots of medieval blogs in finnish. And then, I started blogging also in English.

Another thing is that I try to think of Neulakko more as a site than just a blog, with pictures and tutorials and texts. My head is absolutely bursting with ideas I’d like to do with this site. Which is of course great, once I find the time.

4. What made you start writing?
I wanted to create a site in Finnish and also have a place where I could somehow chronicle my projects. I also wanted to try out operating a site via a content management system (that was new back then).

But Neulakko has given me much more than I expected. Besides the stuff listed above, I have met new people, connected even internationally with people with similar interests, had good discussions in the comments section, gotten to hear I have inspired projects and learned loads of technical stuff.

5. What would you like to change in your blog?
Have time to work on all my ideas – and move the site to a new service provider from my current unreliable one. I should really get around to doing that by the time the site turns 4.

I give this award forward to these gorgeous bloggers (tough pick btw, there are so many lovely blogs out there):

PS: Neulakko has been sort of quiet lately because this spring work has kept me super busy. I have, however, worked on projects and will try to show you some of them here too. And I have awesome plans for the summer! (or at least I think so) That I can share with you on Monday! Whee!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.