Ja taas mennään

Olen ollut koko syksyn vähän tylsä keskiaikakäsityörintamalla. Monestakin syystä: on ollut uutta työtä ja pieniä kissoja, jotka syövät kaiken (lue: vaaralliset neulat).

Nyt sille on kuitenkin tultava loppu. Täytyy päästä käsityön makuun takaisin. Olen laittanut kangastilauksen Handelsgilletiin ja tehnyt erinäisiä suunnitelmia.

Aion tehdä:

  • Mekon, napitettavilla hihoilla ja nyörityksellä. Siitä tulee aika samanlainen kuin nykyinen Rakas Punainen, joka alkaa lähestyä elinkaarensa loppupuolta. Uudesta mekosta tulee parempi jo siinäkin mielessä, etten joudu tekemään sitä vanhan mekon kappaleista ja minimaalisesta kangasmäärästä, kuten em. punainen mekko on.
  • Yhden napituksen keskeneräiseen juttuun, joka tulee sitten vihdoin valmiiksi.
  • Vohvelihunnun tai kerrostetun hunnun. Tästä kirjoitan jossain vaiheessa lisää. Kyseessä on siis 1300-luvun loppupuolella Pohjois-Euroopassa, varsinkin Saksassa ja Englannissa muodissa ollut huntu, jonka reuna on kerrostettu. Sain hiljattain suurensuuren ahaa-elämyksen siitä, miten sellainen on kenties tehty.
  • Ompelen keskeneräiset kenkäni valmiiksi. (Aaargh, nahkan ompelua, aargh!)
  • Kirjoakin tekisi mieli. Ehkä joku pussukka, saksalaiseen tapaan laskettua työtä olisi kiva kokeilla, jos saisi hankittua silkkilankoja.

Näiden parissa voikin sitten puuhastella ainakin puolisen vuotta.

2 vastausta artikkeliin “Ja taas mennään”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.