Manuskriptihaaste / Manuscript challenge

IMG_7637.JPG

Maria on keksinyt maanmainion manuskriptihaasteen *) jossa tavoitteena on tehdä vuodessa asukokonaisuus keskiaikaisen (värillisen) kuvan perusteella.

Manuskriptihaasteelle löytyy oma (englanninkielinen) ryhmä Facebookista, mutta aion kirjoittaa siitä täällä blogissakin.

Alla haasteen säännöt suomeksi. Tuletko mukaan?

Manuskriptihaasteen säännöt

1. Valitse kuva käsikirjoituksesta, freskosta tai muusta vastaavasta lähteestä.

  • Kuvan tulee olla värillinen, esimerkiksi maalaamattomat patsaat eivät käy lähteeksi.
  • Aikakausi: rautakaudelta keskiajan loppuun eli 400-1500.
  • Kuvan tulee olla alkuperäinen, eli uudelleenpiirretty versio kuvasta tai patsaasta ei käy lähteeksi.
  • Kuvan lähde on ilmoitettava.

Valitse kuvasi huolellisesti, sillä lähteen vaihtaminen kesken kaiken syö aikaa projektin valmistumiselta!

HUOM! Koska on suhteellisen mahdotonta löytää värillisiä kuvauksia viikinkiajan naisten vaatteista, säännöissä on poikkeus, joka koskee VAIN viikinkiaikaisia naisten vaatteita. Lähteenä saa käyttää väritöntä kuvaa, mutta käyttämillesi väreille on löydyttävä muu todiste niiden käytöstä ko. aikana, esimerkiksi kemiallinen väriaineanalyysi Birkan hautalöydöistä tms.

2. Julkaise kuva ja kerro minkä asun aiot tehdä.

3. Tee valitsemasi kuvan mukainen asu, sellaisena kuin se näkyy lähdekuvassa. Tee KOKO asu kaikkine osineen! Mahdollisesti samassa kuvassa näkyvien ihmisten asujen osia ei saa sekoittaa.

4. Anna muiden seurata projektisi etenemistä! Lataa kuvia projektisi vaiheista, jaa ajatuksiasi ja muistiinpanoja. Bloggaa haasteesta!

5. Pyydä apua, vinkkejä ja neuvoja, jos tuntuu siltä. Muut osallistujat ovat tukenasi – tarvittaessa auttamassa ja piristämässä jos tulee vastoinkäymisiä!

6. On täysin vapaasti valittavissasi, haluatko käyttää kasvivärjättyä ja käsin kudottua kangasta taikka polyesteriä. Haasteen ajatuksena on luoda visuaalinen kopio valitsemastasi kuvasta. Jokainen asettaa oman tasonsa materiaalien ja työtapojen valinnalle. Jokainen asettaa omat tavoitteensa, muut osallistujat eivät tuomitse tai arvostele kenenkään valmistusmenetelmiä.

7. Projektin pitää olla valmis vuoden kuluttua aloittamisesta.

Bonuskysymykset ““ Nämä eivät ole sääntöjä vaan vapaaehtoisesti vastattavia lisäkysymyksiä!

8. Kuinka kauan tekeminen vei aikaa? Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka paljon aikaa olet käyttänyt projektisi työstämiseen.

9. Paljonko maksoi? Teitkö löytämistäsi jämäkankaista vai ostitko maailman kalleinta ja ihaninta silkkiä?

*) Manuskripti -sana löytyy varhaisesta nykysuomen sanakirjasta ja tarkoittaa siis käsikirjoitusta. Käsikirjoitushaaste toi liikaa mieleen leffamaailman!

****

Maria has come up with a wonderful idea about the Manuscript challenge! The challenge is to make an entire outfit based on a medieval source (in colour).

The challenge has a group on Facebook , but I plan to chronicle it here on the blog as well.

Here are the rules in English! Come along and join the fun!

 

One Reply to “Manuskriptihaaste / Manuscript challenge”

  1. What a great idea! I’d love to know what you are going to sew. I’m still hesitating on the outfit but determined to take part :). Best regards from rainy Poland :)

Jätä kommentti

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.