Syntyy ja häviää

Jee! Viime aikoina on syntynyt ihan valtavasti uusia suomalaisia keskiaikaharrastusblogeja. Olen listannut niitä tuohon oikealle. Jos omasi puuttuu listasta, laita osoite kommentteihin. On se niin paljon kivempaa, kun on seuraa.

Toisaalla tärkeitä asioita häviää. Handelsgillet, suosikkikauppani kankaiden, kirjojen ja muiden keskiaikatarvikkeiden suhteen katoaa! Aaagh! Sille luvataan jonkinlaista uudelleensyntymää Historiska rum-nimellä, mutta toistaiseksi (ainakin minulle) on epäselvää mitä siellä tullaan myymään. Toivon kovasti, että sieltä saisia jatkossakin kankaita ja muita ompelutarvikkeita. Niin monet myyjät myyvät valmista tavaraa. Handelsgillet on ollut siitä niin mahtava, että siellä myydään materiaaleja itse tekemiseen.

Lisäksi Ikeassa ei myydä enää halpaa, sataprosenttista pellavaa. Nyt sitäkin pitää alkaa ostaa alusmekkoihin jostain kalliilla. Joskus sitä miettii, onko olemassa rajaa sille, miten paljon rahaa tähän harrastukseen saa hassattua.
Käsityörintamalla olen ommellut uusia sukkia. Kohta tartun tuumasta toimeen ja isken napit hihoihin.

7 Replies to “Syntyy ja häviää”

 1. Jestas, että olet nopea! Avasin blogini vasta viime yönä, ja olin ajatellut olla ihan hiljaa asiasta, kunnes olisin saanut sen paraatikuntoon. Olit kuitenkin nopeampi :). Nyt täytyy sitten ottaa itseään niskasta kiinni ja todella päivittää sivustoa…

 2. Itse asiassa tämä WordPress on syypää. Se on kertoo nopeasti, jos on tullut mainituksi jossain toisessa wp-blogissa. :)

  Odotan innolla päivitystä!

 3. Nyt on pakko kysyä, että mitä pellavaa tilasit vuoriksi?
  Pitäisi tilata jotain kivaa kangasta tulevia mekkoja varten.

 4. Aloitinpa minäkin uuden blogin tänä kesänä. Mundiselämän sotkujen lisäksi tarjolla on SCA-asioitakin toisinaan lähinnä käsitöiden ja reseptien muodossa. Kameran puute tosin haitannee käsityöprojektien kuvallista esittelyä vielä jonkin aikaa. Blogi löytyy siis osoitteesta http://www.korteoja.blogspot.com.

 5. Otin sitä tummempaa värjäämätöntä pellavaa. Se on tosi kiva kangas (kutistui normaalia enemmän, mutta ihana työstää.), mutta vuoriksi aika tuhtia. Uusi punainen on melko painava, kiitos vuorikankaansa..

  Mahdollisesti se ohuempi (ja tyyriimpi) olisi kevyempi vuorikangas.

  Ja mä lisään Gythan listalle!

 6. Hoplaa! Kävin katsomassa Handelsgilletin sivut ja näyttää käyvän kato kangasvalikoimissa! Kaikki pellavat ovat menneet, samoin suuri osa hyvistä villoista, joten piti nopsasti laittaa “ihan vain vastaisen varalle” -tyyppinen kangastilaus sisään.

Comments are closed.