Huolellinen pakkaaminen tekee keskiaikatapahtumasta mukavan

Vaikka leirikeskuksessa ei voi olla yhtä mukavaa kuin kotona,varustautuminen auttaa kummasti. Jos ei halua elävöittää keskiaikaa kärsien päänsärystä, nuhjuisuudesta ja nälästä, näistä pakkausohjeista voi olla hyötyä. Ohjeet on suunnattu erityisesti uusille harrastajille, joita askarruttaa mitä kaikkea tapahtumassa tarvitaan.

Pakatessa on hyötyä pakkauslistan tekemisestä, sillä useimmiten tapahtumiin tarvitsee mukaansa samat tavarat.  Listasta voi pakatessaan ruksia pois jo pakatut asiat ja varmistaa kaiken tullen mukaan. Listaamalla välttyy siltä, että huomaa vasta tapahtumapaikalla unohtaneensa jotain tärkeää.

Jotain päällepantavaa

Keskiaikavaatteet täyttävät suurimman osan laukusta. On turhaa pakata mukaan kovin montaa vaatekertaa, sillä juhliessa ei koko ajan ehdi juosta vaatteita vaihtamassa. Useimmat ottavat mukaan kaksi asua, arkivaatteet sekä jotain hienompaa pitoja varten. Hyvä tapa säästää tilaa on pakata mukaan vain yksi vaatekerta ja erilaisia asusteita. Päähinettä, päällysmekon osaa, solkia, vyötä tai muuta asustetta vaihtamalla asustaan saa juhlavamman helposti ja nopeasti.

Vaatevalintoja suunnitellessa kannattaa muistaa, että tapahtumissa on usein ulko-ohjelmaa ja sisälläkin voi olla vetoisaa. Lämmin vaate saattaa tulla tarpeeseen lämpiminäkin vuodenaikoina.  Talvella lämpimien vaatteiden lisäksi on hyvä ottaa mukaan hyvät kengät. Kesäkuumaan voi varustautua varustautua päähineellä ja aurinkovoiteella.

Oma kattaus

Omien astioiden mukana kuljettaminen on yksi keskiaikaharrastuksen erikoisuus. Tarvitset ainakin oman juoma-astian, veitsen, lusikan sekä syvän lautasen. Pöytäliinalla saa pöydän peittoon ja lautasliinaan on mukavaa pyyhkiä suutaan. Liinoihin on kätevää pakata särkyvät astiat. Juomat on sopivaa kaataa pulloista ruukkuun tai kannuun. Pullojen avaamiseen on hyvä muistaa ottaa avaaja.
Jos innostuu kattauksesta enemmän, voi tuoda vesikannun, käsienpesuastian, suola-astian ja lukuisampia pöytäliinoja. Kannattaa sopia kavereiden kanssa siitä, kuka tuo mitäkin. Näin jokaisen pöytäseurueen jäsenen ei tarvitse kuljettaa ja hankkia omaa pöytäliinaa tai kannua.

Vaikka keskiaikajuhlissa pöydät ovat koreana, kannattaa ottaa mukaan joitakin omia eväitä. Ruokaa tarjoillaan usein tavallisesta poikkeaviin aikoihin, joten nälkä voi päästä yllättämään. Myöhästyminen aamiaiselta tai iltapalalta ei harmita, jos mukana on evästä. Mukavia ja ajanmukaisia eväitä ovat mm. juustot, makkarat, leivät, pähkinät ja kuivatut hedelmät.

Pimeässä on ikävää istuskella, joten muista ottaa mukaan kynttilänjalka, tulitikut ja kynttilöitä. Kynttilä on ajanmukaisista valaistuskeinoista paloturvallisin ja siksi suositumpi kuin esimerkiksi öljylamput tai päreet. Kynttilöitä kannattaa pakata reilusti, siltä varalta että ne katkeilevat tai katoavat.

Kannattaa varautua kaikkeen

Tapahtumaan on tärkeää pakata ne kaikki lääkkeet, joita saattaa tarvita. Lähin apteekki on usein kaukana, eikä tapahtumajärjestäjillä ole yleensä lääkkeitä tarjolla kuin todella akuutteihin vaivoihin.  Jos jokin vaiva tapaa yllättää silloin tällöin, tapahtumassa se tulee varmasti. Esimerkiksi allergia- tai päänsärkylääkkeelle on usein tarvetta. Naisten kannattaa varautua kuukautisiin. Jos lähtee tapahtumaan haku päällä, tiedätte kyllä mitä ei saa unohtaa.

Omat arkitarpeensa kannattaa muistaa myös tapahtumissa. Esimerkiksi kovan kofeinistin on hyvä varustautua pikakahvilla, ettei kahvinhimo äidy sietämättömäksi.

Oma shampoo, hammasharja ja pyyhe parantavat elämänlaatua kummasti, eikä tarvitse pummia tuotteita muilta. Joissakin tapahtumapaikoissa pesumahdollisuudet ovat rajalliset tai olemattomat. Silloin kannattaa pakata mukaan kasvo- ja kosteuspyyhkeitä sekä käsidesiä. Pellavapyyhe on paitsi historiallinen, myös pyyhkeenä loistava. Se menee pieneen tilaan ja kuivaa hyvin.

Nukkumistarpeiksi voi ottaa lakanat ja peiton tai makuupussin. Moni tapahtumapaikka vaatii osallistujilta makuupussinkin lisäksi tyynyliinan ja lakanat. Liinavaatteissa on mukava nukkua: päätä ei tarvitse painaa suoraan kymmenien partiolaissukupolvien nuhjaamaan tyynyyn.

Kaiken edellä mainitun lisäksi tapahtumiin pitää muistaa tuoda omat harrastusvälineensä: haarniskat, jouset, soittimet, käsityötarvikkeet tai muut. Jos odotettavissa on luentoja, muistiinpanovälineitä ei kannata unohtaa.

One Reply to “Huolellinen pakkaaminen tekee keskiaikatapahtumasta mukavan”

Jätä kommentti

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.