Motivaatiokuva

Leirille pakkaaminen käy työstä. Oman kesäparatiisin luominen keskelle tyhjää niittyä vaatii näköjään vuosi vuodelta enemmän kamaa. Mutta ei tätä määrää ole syytä kainostella. Kaikilla muillakin on yhtä paljon jos ei enemmän tavaraa.

Paitsi että havaitsin juuri, että pelkästään vaatekassi (jossa on siis pelkkiä vaatteita) painaa 16 ja puoli kiloa! Voi taivas! Mä otan viikoksi kuusitoista kiloa vaatteita… siinä siis ei ole edes liinavaatteita, vaan pelkkiä vaatteita….

Vaikka on perusteelliset pakkauslistat ja kaikki, pitäisi olla niin järjestelmällinen, että kirjaisi ylös heti tapahtuman jälkeen, mitä olisi kaivannut lisää ja mikä oli täysin turhaa. Vuoden kuluttua sitä on hankala muistaa. Meh.

Tänä vuonna olen päättänyt pakata pikkuhiljaa ja hyvissä ajoin, ettei kamojen kasaaminen muutu sellaiseksi 24/7-hommaksi kuin yleensä.

Pakkaamishommissa muistin vanhan kunnon pakkaamisartikkelin, jonka kirjoitin joskus Homobonuksen pitoja varten, koska sinne oli tulossa paljon uusia harrastajia, joita askarrutti mitä tapahtumaan kannattaa ottaa mukaan. Laitoin vähän päivitetyn artikkelin tänne Neulakkoonkin (ks. kirjoitukset-osio), jos siitä on jollekin iloa.

Motivaatiota olen kaivellut viime kesän leirikuvista. Tässä vilaus kesäasunnostani. Teltan ovelta näkyy sänky (jonka päällä kodikas vaateläjä josta erottuu ainakin myssy, huppu ja päällysmekko..) ja vähän pöytää. Teltan keskisalon alla on tärkeä puupalikka: se jakaa keskisalon painoa suuremmalle alueelle ja estää teltan vajoamisen siinä tapauksessa että maa alkaa reilussa viikossa antaa keskisalon alta periksi.

teltta sisältä .jpg

****

Motivation picture

Packing for camp is always such a project! It’s absolutely incredible how much stuff is needed to create one’s personal summer paradise into an empty field. This year I’ve decided to start packing in good time, so I can do it little by little instead of doing it all in a few 24/7-packing frenzies.

And I just realized my clothes bag weighs 16,5 kilos! I’m packing 16 kilos of clothes for ME for one week… and that doesn’t even include bed linens. Oh my. Oh my. But I guess the incredible amount of stuff -issue is the same for everyone.
Although my packing lists are pretty pedantic, I find that I should be so superpedantic that I should sit down after camp just to write down all the things that I should bring and/or leave out next time.

In the midst of all this packing, I remembered my old article on packing, which has been written with new medievalists in mind. It’s been posted elsewhere too, but I decided to put it up here in Neulakko as well. Unfortunately it’s in finnish.

As for the motivation picture? (see above) I’ve been getting motivated to do all this packing by looking at pictures of our camp last year. In the picture above is my tent aka my summer residence. You can see the bed with a ton of clothes on it, my towel drying on the spokes of the tent roof, a bit of my table and the all important-must-not-forget piece of wood that goes under the tent pole. The idea is to distribute some of the pressure that the tent pole gets onto a larger area, which prevents the pole from sinking into the ground, which would result in the tent getting saggy and wobbly. And no-one wants that!

11 vastausta artikkeliin “Motivaatiokuva”

 1. Tuskin maltan odottaa…
  Ja tavaraa on vuosi vuodelta enemmän. Ja pienet pojat vie enemmän ja enemmän tilaa.

  Ja nyt on aika huomata, mitä kaikkea pitikään tehdä ennen Nuijasotaa. Ainakin yksi paita täytyy tehdä, herra kun jättää löpsäytti yhden Hämeenlinnaan. Muut taitaa tulla kankaina mukaan.

 2. Joo, luotetaan tähän perinteiseen:”Siellä leirillähän sitten ehtii tehdä valmiiksi”-periaatteeseen. (Joka kyllä aika monena vuonna on johtanut siihen, että tuo sieltä takaisin ne samat kankaanpalat riippumatta siitä että on kyllä ommellut koko viikon..mikä on hämmästyttävää.)

 3. Mjoo.. meilläkin oli aamulla suuri paita keskustelu herran kanssa ja totesin, että herra tarvitsee vielä yhden paidan Nuijasotaan.. ja minä tarvitsen kolmannen pääliinan..

 4. Ainahan voi olla ilman paitaa… ja vaatteiden lisäksi tarvitaan panssari (noin 15 kiloa), keittiövälineitä (varmaan lähemmäs 20 kiloa), lahjuksia, juomaa, rouvan vaatteet, jne… Onneksi emme omista telttaa… :)

  Ja Rikissa… lapset vain kasvavat siitä, tarvitsevat joka vuosi enemmän ja enemmän tavaraa mukaan, lopulta teillä on kolme panssaria, jokaiselle omat teltat ja vielä tulevien morsmaikkujen tavarat… :)

 5. Rikissa: osa teidän tavaroistahan tuleekin täältä toisesta suunnasta Nalle-kyydillä. Eli pieni helpotus mennessä, tosin kotimatkalla hiukan edemmän…

  Pitäkäähän lystiä Jullanoidenkin puolesta, tosin pienenpieni mahdollisuus on että tullaan Iidan kanssa kumminkin käymään viimeisenä lauantaina…

 6. Voi rähmä! Oikeesti kun kattoo tota sun ajankulun laskuriakin niin alkaa iskee paniikki, puhumattakaan siitä, että sä pakkaat jo. Voi suksi! Mulla vaatteiden teko aivan totaalisen kesken. Vain yksi puku ja yksi viitta. Niillä ei pärjätä yhtään vielä eikä missään. Siispä tässä seuraavat lomapäivät menee oikeesti ommellessa täyttä höyryä täällä suunnalla. Ja oon aivan varma, että pakkaan viimeisen yön. Pitää vaan sit kattoo mitä pakkaa, josko saan ees kyytiä sinne vai pitääkö tulla junalla ja se olis vaihtoehto painajainen. Nainen, joka ei pääse ikinä vähällä kamalla mihinkään, niin junaan keskiaikakamojen kans. ÄÄKKKSS!!! *pyyhkii tuskanhikeä otsaltaan* Ja mitäs muuten meinaat ottaa 16 kiloa mukaan, kun eihän tartte kuin se kolme asua?

 7. … sama laulu, mutta Saltvikiin päin menossa. Vain viisi telttaa, 17 henkeä, ruokatarpeet, makuukset, padat, myyntitouhut, muikkareita niin että ranteita pakottaa.. Neljä päivää lähtöön, niistä yksi rokkivideota tekemässä Sotkan kanssa, toinen Nuijasodassa.. myöhässä taas! Mutta aina on päästy matkaan…

 8. Kuusitoista kiloa?

  Eihän siinä ole kuin:

  Kaksi pellava-alusmekkoa
  Punainen villamekko pellavavuorilla
  Vihreä päällysmekko (johon on mitä mukavinta sujahtaa aamuisin)
  Vihreä päällysemekko napeilla ja tippeteillä
  Hihaton päällysmekko
  Pellavainen yöpaitamekko
  4 paria villaisia polvimittaisia housusukkia
  Sukkanauhat ko. sukkien ylhäällä pitämiseen
  Napitettu huppu (vain yksi, tosin mietin pitäisikö sittenkin ottaa kaksi)
  4 pellavahuntua
  2 myssyä P.Birgitan malliin
  2 leukaliinaa
  Vyö ja pussi
  Essu
  Olkihattu
  Huopahattu ja lapaset (jos sittenkin tulee se kaamea kylmyys, sitä ei kuulkaa ikinä tiedä ;))
  Viitta (joka toimii näppärästi myös peittona)
  Patiinit
  Varsikengät
  Kääntökengät

  Heh.. tää ja muut tavarat (varmaan yli 16 kg) lähti tänään jo maailmalle. Helpottava tunne, kun ei vaan voi enää pakata.

  Huomenna Nuijasotaan! Jee!

 9. As I was reading this post, the only thing I could do was to agree with you. It’s incredible how there’s always so much stuff to pack. It’s the same with me, but I haven’t learned yet, I still pack everything in the last minute :P
  By this way, in a few years I will need a van just to transport my stuff. And I suppose you agree when I say: every camp we think ”oh I have to do this and that to bring next time”

 10. It’s worth bearing in mind that in the medieval period, just one everyday outfit weighed more than an everyday outfit does today, because everyday clothing covered more of the body and used a lot more fabric.

  In addition, are you bringing a different outfit for every day? In the medieval period, most people couldn’t afford to do that (and the ones who could had lots of servants to handle moving all the clothes). I bet if you just packed an outfit or two, with only a few changes of stockings and headgear and several shifts, the weight of your clothes bag at least would go down significantly (and your experience would be a lot more medieval).

  Of course, I don’t know what kind of washing facilities the camp you’re going to has–maybe you prefer a slightly less medieval experience in the name of comfort. But I figured I’d pass along my thoughts.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.